Čaj Matcha - Matcha Tea Ceremonial grade
Práškový japonský zelený čaj v dóze 30 g
Matcha (japonsky mačča) je japonský mletý čaj spravidla vytvorený zo špeciálneho zeleného čaju. Čaje patria medzi najstaršie odrody zastiňovaných japonských zelených čajov, ktoré sa tradične viac ako 800 rokov používajú pri zenových budhistických ceremóniách. Spočiatku bol používaný prevažne budhistickými majstrami a samurajmi. Len prednedávnom sa začal konzumovať aj v Európe.
Matcha čaj je lahodný čaj, ktorý sa považuje za najlepší zelený čaj s významnými účinkami na zdravie. Japonská Matcha je vysoko kvalitný čaj s osobitnou tradíciou a kúzlom.
Ujiama je prémiový organicky pestovaný a spracovaný čaj MATCHA CEREMONIAL, čím sa označuje najvyššia trieda kvality. Je pestovaný v oblasti UJI – KYOTO známej najkvalitnešími čajmi z japonskej produkcie.
Prvotriedna kvalita
Tento čaj je prvotriedna kvalita (first flush), prvý zber. Vyznačuje sa žiarivou zelenou farbou, charakteristickou arómou a chuťou. Pri spracovaní boli použité stáročiami overené postupy, ktoré sú výrobným tajomstvom majstrov umenia výroby čaju MATCHA. Iba jeno percento pestovateľov čaju v Japonsku má oprávnenie vyrábať čaj Matcha. Pri výrobe sú použité iba najlepšie mladé lístky čajovníka. Vytriedené a usušené lístky sú mleté tradičným spôsobom v kamenných mlynoch MIAKGE. Výsledkom je jemne rozomletý prášok delikátnej chute, ktorý sa rozpúšťa v ústach.
Benefity čaju Matcha
Na rozdiel od zalievaných čajov je MATCHA vyrobená z celých lístkov. Nevyluhuje sa ani neprevára. Konzumuje sa RAW v surovom stave. Jedna dávka čaju MATCHA ca 2 g obsahuje toľko antioxidantov ako 137 bežných (vyluhovaných) šálok čaju. Čaj Matcha je jednen z najsilnejších antioxidantov vôbec. Obsahuje katechíny a epigalokatechíny ( polyfenolické látky, antioxidanty). Hodnota ORAC (μmol TE/100 g), ktorá udáva antioxidačný potenciál je až 168000 jednotiek, čo je jedna z najvyšších hodnôt. Matcha je 70 krát silenejší antioxidant ako vitamín C a 20 krát silnejší ako samostatný vitamín E.
7 dôvodov, prečo piť Matcha čaj
1. má nejvyšší obsah antioxidantov (polyfenolov) na 1 g zo všetkých rastlín a plodov
2. vďaka obsahu unikátnych aminokyselín podporuje a zvyšuje výkonnosť a mentálnu pohodu
3. vďaka obsahu aktívnych enzýmov, podporuje celkový metabolizmus. Podporuje tvorbu vyše 350 enzýmov v tele čím zrýchľuje metabolizmus a hlavne spalovanie tukov
4. vďaka antioxidantom podporuje imunitný systém a je prospešný pri vnútorných zápaloch
5. vďaka vysokému obsahu chlorofilu (látka podobná hemoglobínu v krvi) je užitočná pri očiste
a detoxikácii organizmu
6. je cenený ako tonikum proti spomaleniu príznakov starnutia
7. je vyrábaný tradičným spôsobom, zachovávajúcim všetky látky v pôvodnom stave
Príprava čaju Matcha
Čaj Matcha možno pridávať do jedla alebo z neho môžete pripraviť studené i teplé nápoje.
Z Matcha čaju možno pripraviť napríklad koktaily, smoothie, rôzne cukrovinky alebo zmrzliny.
Tradičný matcha zelený čaj
Usucha (normálny čaj) - Do čajovej misky si pripravte zhruba 2 g čaju Matcha a nalejte 70 ml vody o teplote do 70 ° C. Potom rozšľahajte metličkou do hustej peny.
Koichi (silný čaj) - Do čajovej misky si pripravte zhruba 4 g čaju Matcha a nalejte 40 ml vody o teplote do 70 ° C. Potom rozšľahajte metličkou do hustej peny.
Dbajte prosím na teplotu vody, ktorá nesmie presiahnuť 70 ° C, inak sa v čaji zničí rad látok a matcha bude horká.
Matcha čaj za studena
V horúcich letných mesiacoch si môžete z práškového čaju Matcha pripraviť zdraviu prospešný osviežujúci nápoj jedinečnej chuti. Stačí nasypať malé množstvo prášku do studenej vody a premiešať alebo pretrepať v šejkri. A môžete si vychutnať veľmi chutný osviežujúci nápoj.
Skladovanie: skladujte dobre uzavretý na suchom a chladnom mieste.
Produkt je zaradený tiež v kategóriách:
• Prírodné tabletky
• Zdravé chudnutie