×

SOS tráviace ťažkosti, ako sa ich zbaviť


Ostrá a pálivá bolesť, plynatosť, akné, nepríjemný zápach úst. Viete, že vám zle trávi, ale neviete, ako sa toho problému zbaviť.

Poradíme Vám jednoduché tipy a triky, ktoré vás oslobodia od nepríjemnosti a umožnia vám plnohodnotne žiť.

 

OČISTA tráviaceho systému

Ak trpíte nepravidelnou stolicou, nafukovaním, akné, môžete si byť istý, že vaše črevá sú zanesené toxínmi. Nekvalitná strava, znečistené ovzdušie a nedostatočný prísun vitamínov sú následkom kumulácii toxínov v črevách.

Pomôžte im zbaviť sa týchto škodlivých látok. Aloe vera, Spirulina, Cholera, Zelený jačmeň sa považujú za top pri očiste vašich čriev. Nielenže črevo zbavia škodlivých toxínov, ale zároveň mu dodajú množstvo vitamínov a minerálnych látok. Minimálna dĺžka detoxikácie sú 3 týždne. Verte, že už v prvých dňoch pocítite ich pozitívny účinok.

 

VYCHUTNAJTE si každé sústo

Pri dostatočnom prežúvaní prijatých potravín uľahčíte prácu vášmu tráviacemu systému. Sliny obsahujú enzýmy, ktoré napomáhajú rozkladnému procesu. Pozor aj na hormón hladu - grelín, ktorý je zodpovedný za váš apetít. Pri vynechaní hlavného chodu sa jeho hladina výrazne zvýši, následne jete veľa a rýchlo. Potrava nie je dobre rozložená tráviacimi enzýmami a máte pocit, že vo vašom žalúdku sú kamene. Telo potrebuje určitý čas, kým vyšle signál sýtosti – hormón leptín. Preto si v kľude vychutnajte každé sústo.

 

 voda s citrónomSPRÁVNÁ HYDRATÁCIA

Mnohý z vás začínate deň ranou kávičkou. Patríte medzi nich? Tak skúste zvýšiť príjem vody ešte dnes. Naštartujte svoj deň pohárom vlažnej vody ochutenou citrónom alebo jablčným octom. Počas dňa si doprajte bylinkové čaje, ktoré hydratujú a liečia vaše telo. Mäta prieporná, Fenikel, Zázvor, Materina dúška podporia vaše trávenie. Vyvarujte sa nápojom pred a po jedle, v priebehu konzumácie vypite max. 2dl tekutín. Väčšie množstvo riedi tráviace enzýmy, čím sa zhoršuje proces trávenia.

 

bryndza PROBIOTIKÁ a PREBIOTIKÁ  - súčasť   jedálnička

Probiotiká ničia kvasinky rodu Candida, a tým vás zbavia nepríjemného dychu, zlepšujú trávenie, posilňujú imunitu a kvalitu pleti.

Prirodzeným prostredím pre probiotické kultúry sú kyslomliečné výrobky- jogurty, zakysanka, bryndza a syry. Lekári oceňujú našu bryndzu, v 1grame sa nachádza viac ako jedna miliarda prospešných mikroorganizmov, z viac ako 20 druhov.

Nesmieme zabúdať aj na kapustu, ktorá obsahuje vysoké množstvo organických kyselín a tým podporuje rast „dobrých" baktérii.

Natto, jedinečná japonská sója, obsahuje extrémne výkonné probiotické baktérie Bacillus subtilis a vitamín K2, ktorý je veľmi dôležitý pre zdravé kosti a srdce.

 

Potraviny nabité vlákninouPre zdravé trávenie je tu cenná zložka potravín – prebiotiká

Znižujú hladinu cholesterolu, uplatňujú sa ako prevencia proti zápche a nádorom hrubého čreva.

Najdôležitejším probiotikom je vláknina. Udáva sa, že človek by ju mal denne prijať aspoň 30g. Vyvolá vám pocit nasýtenia a pri tom neobsahuje žiadnu energiu.

Potraviny nabité vlákninou sú sušené ovocie, ovsené vločky, kukurica, mandle, hruška, jablko, hnedá ryža, celozrnné pečivo, šošovica a fazuľa. Konzumácia avokáda, malín a brokolice vám tiež pomôžu pri zvýšení príjmu vlákniny.

 

„Poslúchnite svoje telo." Ak vás počas života postihli niektoré z vyššie uvedených príznakov, vaše telo vysiela signály a trávenie potrebuje pomoc. Skúste ho počúvať a prispôsobte si svoj životný štýl a jedálniček podľa vlastných potrieb. Buďte pánom svojho zdravia.

 

 

Ďalšie zaujímavé články, ktoré by vás tiež mohli zaujímať   Prejsť na články

 

Najčítanejšie články

Vieme, ako poraziť jojo efekt, inšpirujte sa

Huby nesmrteľnosti, poznáte ich liečivé účinky?

„DEPRESIA" postupne ničí dušu a telo. Nedovoľte jej, aby riadila váš život

Nepreháňajte to s pitím vody. „Akvaholizmus" je nová a nebezpečná závislosť

Poznáte rozdiel medzi BIO zubnou pastou a bežnou z drogérie? Dajte si pozor na tuby plné chémie s mentolovým nádychom

 

Páči sa vám tento článok a nechcete prísť o žiadny nový článok, ktorý vydáme? Môžete sa bezplatne prihlásiť na odoberanie našich článkov.

 Odoberajte naše najnovšie články na email

 

 

 

Ak sa vám tento článok páči, zdieľajte ho prosím s ostatnými.

Pri poskytovaní našich služieb nám pomáhajú súbory cookie. Využívaním tohto webu s ich používaním súhlasíte. Viac info

Prihlásenie