×

„Probiotické kultúry,“ ktoré sú kvalitné a majú cenu zlata?

Neustále bojujeme s nebezpečnými baktériami, ktoré nás každodenne obklopujú. Avšak účinky priateľských „probiotík"nevyhnutné pre naše zdravie.

Probiotické mliečne baktérie sa usídľujú na stenách hrubého čreva, kde produkujú organické kyseliny, a tým zamedzujú rozmnoženiu choroboplodných mikroorganizmov.

Dodajú vášmu telu mnoho benefitov.

• Stimulujú činnosť imunitného systému

Znižujú hladinu cholesterolu a citlivosť na alergény

• Podporujú vitalitu a dlhovekosť

 

Na trhu je množstvo probiotických kapsúl a piluliek, ale tie najkvalitnejšie kultúry si možete sami doma naservírovať na tanier.

 

KYSLÁ KAPUSTA nielenže obsahuje v surovom stave dvakrát viac vitamínu C ako citrón, ale je bohatá na laktobacily. Kyselina mliečna obnovuje poškodenú črevnú sliznicu, pomáha pri zníženej činnosti pankreasu. Dopriali ste si pár pohárikov naviac? Kvasená zelenina je účinným bojovníkom proti bolestiam hlavy a jeho konzumácia nalačno vás určite postaví na nohy.

 

BRYNDZA, biele zlato obsahuje viac ako jednu miliardu prospešných mikroorganizmov v jednom grame. Pravidelná konzumácia znižuje hladinu cholesterolu, zmierňuje zažívacie ťažkosti a je účinná voči rakovine hrubého čreva. Blahodarné účinky má jedine bryndza vyrobená zo surového nepasterizovaného ovčieho mlieka.

 

Bryndza ako prírodný liek


KOMBUCHA, najobľúbenejší prípravok prírodnej medicíny. Číňania ho považujú za tajomstvo dlhého a zdravého života. „Magická huba" je druh čaju, ktorý vzniká fermentáciou „kombuchovej" kultúry. Vedecké výskumy potvrdzujú významné zdravotné benefity „čajovej huby."

Detoxikuje. Obsahuje vysoké množstvo kyseliny glukoronovej, ktorá na seba viaže ťažké kovy, podporuje prirodzené čistiace schopnosti pečene.

Posilňuje imunitný systém. Antioxidanty vychytávajú voľné radikály, ktoré spôsobujú zápalové procesy a vznik zhubných nádorov.

Dodá organizmu energiu a vitalitu.

Obmedzuje ukladanie podkožného tuku. Vysoký obsah polyfenolov a kyseliny octovej vám doslova naštartuje metabolizmus a pomôže pri chudnutí.

 

MISO, vynikajúci zdroj probiotík. Využíva sa v makrobiotickej kuchyni ako regulátor trávenia. Sójová pasta vzniká fermentáciou sójových bôbov, pridaním ušľachtilej kultúry Koji. Najčastejšie sa konzumuje vo forme polievky. Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, obnoví prospešné probiotiká v čreve a stimuluje sekréciu tráviacich štiav v žalúdku. Ochráni váš organizmus pred voľnými radikálmi a poriadne vás nabije energiou.

 

Miso - vynikajúci zdroj probiotík

 

TEMPEH, fermentovaný sojový výrobok, ktorý ocenia hlavne vegetariáni. Pýši sa vysokým množstvom stráviteľných bielkovín bez obsahu tuku, vápnika, železa a vitamínu B12. „Sojový hermelín" účinne chráni pred črevnými patogénmi ako E. coli, Salmonela. Izoflavóny prispievajú k celkovému pocitu pohody v období menopauzy.

 

Narušenie črevnej mikroflóry nielenže negatívne ovplyvňuje trávenie, ale aj celkový pocit pohodlia a vitalitu. Pridajte do svojho jedálnička „prírodné bohatstvo" nabité probiotickými kultúrami a pozitívne zmeny čoskoro oceníte.

 

 

Ďalšie zaujímavé články, ktoré by vás tiež mohli zaujímať  Prejsť na články

 

Najčítanejšie články

Čo nás núti priberať? Stres, osamelosť, nespokojnosť

Odľahčite vašu pečeň od toxínov

Huby nesmrteľnosti, poznáte ich liečivé účinky?

„DEPRESIA" postupne ničí dušu a telo. Nedovoľte jej, aby riadila váš život

Vysoký krvný tlak je tichý zabijak. Poznáme jednoduché riešenie, ako ho udržať pod kontrolou

 

Páči sa vám tento článok a nechcete prísť o žiadny nový článok, ktorý vydáme? Môžete sa bezplatne prihlásiť na odoberanie našich článkov.

Odoberajte naše najnovšie články na email

 

 

 

 

 

Ak sa vám tento článok páči, zdieľajte ho prosím s ostatnými.

Pri poskytovaní našich služieb nám pomáhajú súbory cookie. Využívaním tohto webu s ich používaním súhlasíte. Viac info

Prihlásenie