Späť

Probiotické kultúry. Ktoré sú kvalitné a majú cenu zlata?

Pridané: 15.04.2017 06:32:09

15 Apríl 2017

Probiotické kultúry. Ktoré sú kvalitné a majú cenu zlata?

Neustále bojujeme s nebezpečnými baktériami, ktoré nás každodenne obklopujú. Avšak účinky prospešných probiotíknevyhnutné pre naše zdravie.

Probiotické mliečne baktérie sa usídľujú na stenách hrubého čreva, kde produkujú organické kyseliny, a tým zamedzujú rozmnoženiu choroboplodných mikroorganizmov.

Dodajú nášmu telu mnoho benefitov:

  • stimulujú činnosť imunitného systému,

  • znižujú hladinu cholesterolu a citlivosť na alergény,

  • podporujú vitalitudlhovekosť.

Na trhu je množstvo probiotických kapsúl a piluliek, ale tie najkvalitnejšie kultúry si môžeme i sami doma naservírovať na tanier.

 

KYSLÁ KAPUSTA nielenže obsahuje v surovom stave dvakrát viac vitamínu C ako citrón, ale je bohatá na laktobacily. Kyselina mliečna obnovuje poškodenú črevnú sliznicu, pomáha pri zníženej činnosti pankreasu. Dopriali ste si pár pohárikov naviac? Kvasná zelenina je účinným bojovníkom proti bolestiam hlavy a jej konzumácia nalačno vás určite postaví na nohy.


BRYNDZA, biele zlato obsahuje viac ako jednu miliardu prospešných mikroorganizmov v jednom grame. Pravidelná konzumácia znižuje hladinu cholesterolu, zažívacie problémy a je účinná voči rakovine hrubého čreva. Blahodarné účinky má jedine bryndza vyrobená zo surového nepasterizovaného ovčieho mlieka.

 

Bryndza ako prírodný liek


KOMBUCHA, najobľúbenejší prípravok prírodnej medicíny. Číňania sú presvedčení, že sa v nej ukrýva tajomstvo dlhého a zdravého života. „Magická huba" je druh čaju, ktorý vzniká fermentáciou kombuchovej kultúry. Vedecké výskumy potvrdzujú významné zdravotné benefity tejto čajovej huby.

Detoxikuje. Obsahuje vysoké množstvo kyseliny glukurónovej, ktorá na seba viaže ťažké kovy, podporuje prirodzené čistiace schopnosti pečene.

Posilňuje imunitný systém. Antioxidanty vychytávajú voľné radikály, ktoré spôsobujú zápalové procesy a vznik zhubných nádorov.

Dodá organizmu energiu a vitalitu.

Obmedzuje ukladanie podkožného tuku. Vysoký obsah polyfenolov a kyseliny octovej vám doslova naštartuje metabolizmus a pomôže pri chudnutí.

 

MISO, vynikajúci zdroj probiotík. Využíva sa v makrobiotickej kuchyni ako regulátor trávenia. Sójová pasta vzniká fermentáciou sójových bôbov, pridaním ušľachtilej kultúry huby koji (kódži). Najčastejšie sa konzumuje vo forme polievky. Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, obnoví prospešné probiotiká v čreve a stimuluje sekréciu tráviacich štiav v žalúdku. Ochráni váš organizmus pred voľnými radikálmi a poriadne vás nabije energiou

 

Miso - vynikajúci zdroj probiotík

 

TEMPEH, fermentovaný sójový výrobok, ktorý ocenia hlavne vegetariáni. Pýši sa vysokým množstvom stráviteľných bielkovín (bez obsahu tuku), vápnika, železa a vitamínu B12. „Sójový hermelín" účinne chráni pred črevnými patogénmi ako E. coli, Salmonela. Izoflavóny prispievajú k celkovému pocitu pohody v období menopauzy.


Narušenie črevnej mikroflóry nielenže negatívne ovplyvňuje trávenie, ale celkový pocit pohodlia a vitalitu. Pridajte do svojej stravy „prírodné bohatstvo" nabité probiotickými kultúrami a pozitívne zmeny čoskoro oceníte.

 

 

Ďalšie zaujímavé články, ktoré by vás tiež mohli zaujímať  Prejsť na články

 

Najčítanejšie články

Čo nás núti priberať? Stres, osamelosť, nespokojnosť

Odľahčite vašu pečeň od toxínov

Huby nesmrteľnosti, poznáte ich liečivé účinky?

„DEPRESIA" postupne ničí dušu a telo. Nedovoľte jej, aby riadila váš život

Vysoký krvný tlak je tichý zabijak. Poznáme jednoduché riešenie, ako ho udržať pod kontrolou

 

Ak sa vám tento článok páči, zdieľajte ho prosím s ostatnými

Plaťte pohodlne a bezpečne

Novinky

 Akcie - Zľavy

Prihlásenie

Tieto internetové stránky používajú súbory cookies. Bližšie informácie o použitých súboroch cookies a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete tu.

×