Späť

Nenechajte si okysliť život potravinami

Nenechajte si okysliť život potravinami

Cítite sa, ani keby vás prešiel parný valec napriek tomu, že ste po výdatnom spánku? Divíte sa, prečo sú ľudia okolo vás nabití elánom, ale vy čakáte len na koniec dňa? Váš kyslý úsmev na tvári signalizuje prekyslenie organizmu.

Hlavné prejavy prekysleného organizmu sú: oslabená imunita, depresia, tráviace ťažkosti, kvasinkové ochorenia. Pri narušení acidobázickej rovnováhy sa produkuje oveľa viac inzulínu, následne sa tuky horšie premieňajú na energiu a viac sa ukladajú do zásob. Je dôležité vyvarovať sa potravinám, ktoré vás príliš prekyslia.

 

CUKOR. Osladzujete si život najkyslejšou potravinou? Napriek sladkej chuti poriadne naruší acidobázickú rovnováhu. Má vysoký glykemický index a prispieva k mnohým civilizačným ochoreniam ako diabetes a obezita. Nahraďte ho stéviou alebo brezovým cukrom, ktoré sú mierne zásadité. Pozitívne ovplyvnia váš tráviaci cyklus a ustália hladinu cukru v krvi.

 

Brezový cukor a stévia

 

BIELA MÚKA. Nie je múka ako múka. Dlhodobá konzumácia bielej múky vás ochudobňuje o množstvo minerálov, vitamínov a vedie k celkovému prekysleniu organizmu. Nemusíte sa vzdať chutného pečiva, ale siahnite po celozrnnom. Špaldová, pohánková múka sú vynikajúce aj na prípravu domácich dobrôt. Amarantová a kukuričná múka vás odľahčia aj od prísunu lepku.


SÝTENÉ OCHUTENÉ NÁPOJE sú kyslejšie ako ocot. Práve takouto chuťou sa vyznačujú pred pridaním sladidiel a ochucovadiel. Na neutralizáciu svojho organizmu po konzumácii len 250 ml sladkého nápoja by ste potrebovali vypiť až 30 pohárov čistej vody. Preštudujte si etiketu svojho obľúbeného prehrešku.


POZOR NA „MÄSOŽRAVSTVO". Obmedzte príjem mäsa na raz týždenne. Mäso zakúpené v obchodoch obsahuje zbytky antibiotík a rastových hormónov. Vyvarujte sa hlavne bravčovému. Vedecké štúdie dokazujú, že pacienti s vysokou konzumáciou mäsa sú vystavení až 3-krát vyššiemu riziku zlyhania obličiek z dôvodu prekyslenia organizmu. Naservírujte si na tanier čerstvé ryby, strukoviny, ktoré sú vynikajúcim zdrojom bielkovín.

 

Strukoviny

 

KÁVA A ČIERNY ČAJ vaše telo dehydratuje, a preto by ste nemali zabúdať na dostatočný prísun tekutín. Káva je až 700-krát kyslejšia ako voda. Čierny čaj obsahuje polyfenol tanín, ktorý má v primeranom množstve (1 – 2 šálky denne) pozitívne účinky na organizmus. Pri nadmernej konzumácii však vnútornú rovnováhu narušuje.


Stav vašej acidobázickej rovnováhy do sekundy prezradia indikačné pH papieriky – lakmusové (voľne dostupné v lekárňach). Ak vás výsledok nepotešil, nepanikárte. Využite prírodné bohatstvo ukryté v zelených potravinách. Zelený jačmeň, spirulina a chlorellavysokými alkalizačnými účinkami obnovia narušenú rovnováhu a dodajú vášmu organizmu mnoho benefitov:Zelené superpotraviny


 

   • posilnia váš imunitný systém,

   • účinne detoxikujú organizmus,

   • prispievajú k omladeniu buniek a vitalite.


Udržaním správnej vnútornej rovnováhy nahradíte kyslý výraz úsmevom a elánom do života.

 

 

 

Ďalšie zaujímavé články, ktoré by vás tiež mohli zaujímať  Prejsť na články

 

Najčítanejšie články

Odľahčite vašu pečeň od toxínov

Huby nesmrteľnosti, poznáte ich liečivé účinky?

Zelené potraviny majú cenu zlata

STRES pramení z vašich myšlienok. Zmeníte vaše postoje, zmeníte celý váš svet

Zbavte sa únavy. 5 top stimulačných potravín, ktoré rýchlo dodajú energiu

 

Ak sa vám tento článok páči, zdieľajte ho prosím s ostatnými

Novinky

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Naša webová stránka ukladá údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača) na identifikáciu vašej relácie a dosiahnutie základnej funkčnosti platformy, zážitku z prehliadania a zabezpečenia.
Môžeme ukladať údaje na vašom zariadení (súbory cookie a úložiská prehliadača), aby sme mohli poskytovať doplnkové funkcie, ktoré zlepšujú váš zážitok z prehliadania, ukladať niektoré z vašich preferencií bez toho, aby ste mali používateľský účet alebo bez prihlásenia, používať skripty a/alebo zdroje tretích strán, widgety atď.
Používanie analytických nástrojov nám umožňuje lepšie porozumieť potrebám našich návštevníkov a tomu, ako používajú našu stránku. Môžeme použiť nástroje prvej alebo tretej strany na sledovanie alebo zaznamenávanie vášho prehliadania našej webovej stránky, na analýzu nástrojov alebo komponentov, s ktorými ste interagovali alebo ste ich používali, zaznamenávanie udalostí konverzií a podobne.
Môžeme používať súbory cookie a nástroje tretích strán na zlepšenie ponuky produktov a/alebo služieb našej alebo našich partnerov, jej relevantnosti pre vás na základe produktov alebo stránok, ktoré ste navštívili na tejto webovej stránke alebo na iných webových stránkach.

Prihlásenie

×