Mladý zelený jačmeň

Mladý zelený jačmeň
Mladý zelený jačmeň priaznivo ovplyvňuje vitalitu, regeneračné procesy a trávenie, podporuje odolnosť tela proti nepriaznivým vplyvom prostedia.
- takmer polovicu ich hmotnosti tvoria aktívne enzýmy, ktoré priaznivo ovplyvňujú trávenie, vitalitu a regeneračné procesy
- podporuje odolnosť proti stresu
- detoxikujú a pomáhajú zmierniť nepríjemné telesné pachy
Význam užívania zelených potravín je aktuálnou témou poslednej doby. Zvláštna pozornosť je venovaná hlavne šťavám z mladých rastlín. Bolo uskutočnených mnoho výskumov, ktoré potvrdili opodstatnenosť a zdravotný prínos týchto štiav pre ľudský organizmus.
Šťava z mladých výhonkov jačmeňa je jedným z najbohatších prírodných zdrojov fytonutrientov a je zaradená medzi t.z.v. superpotraviny. Je bohatá na aminokyseliny, ktoré sú proporcionálne vyvážené a ideálne pre ľudský organizmus.
Obsahuje široké spektrum esenciálnych látok z ktorých majú najväčší význam chlorofyl a veľké množstvo enzýmov. Ďalej obsahujú významné množstvo vo vode rozpustných vitamínov, vitamín E, vitamín K, beta karotén a lute-ín.
Šťavy z mladého jačmeňa sú užívané ako prírodné tonikum a zdroj prírodnej energie na celom svete hlavne v posledných desaťročiach.
Upozornenie: Všetky informácie a skutočnosti uvedené v článku slúžia výlučne pre informáciu a poučenie, nenahradzujú akúkoľvek liečbu predpísanú lekárom.