MAIZ MORADO – FIALOVÁ KUKURICA

MAIZ MORADO – FIALOVÁ KUKURICA
Maize Morada, Maíz Morado, Zea mays
ANTIOXIDANT. NIELEN PRE ZDRAVIE, ALE AJ PRE KRÁSU TELA.
Maiz morado – táto zvláštna odroda kukurice s tmavo fialovými až čiernymi klasmi, pestovaná v Andách, bola známa už pred civilizáciou Inkov a môžeme ju nájsť aj na rôznych keramických predmetoch kultúry Mochica pred viac ako 2500 rokmi.
Všeobecne môžeme povedať, že doktori a výskumní pracovníci sú nadšení výsledkami laboratórnych výskumov, pretože v Maiz morado našli vzácny poklad – „kľúč ku zdraviu". Produkty z Maiz morado, známe už po storočia, ale len pre miestnych, získavajú v dnešnej dobe renomé a výnimočnú pozíciu na celom svete. To, čo intuitívne vedeli civilizácie ešte pred impériom Inkov, dnes potvrdili moderné vedecké výskumy. Čo robí Violet maiz v dnešnej dobe supermoderných preparátov a piluliek takým jedinečným?
Maiz morado je viac než len „štandardný" komplex vitamínov (A, B1, B2, B3, C) a minerálov (železo, vápnik, fosfor). Maiz morado je zdrojom najsilnejších prírodných antioxidantov chrániacich membrány buniek a DNA pred zhubnou činnosťou voľných radikálov a genetický kód DNA pred poškodením. Chráni bunky a orgány nielen pred predčasným starnutím, ale zároveň aj pred vznikom mnohých ochorení, obzvlášť civilizačných, ako sú nádorové ochorenia, kardiovaskulárne choroby, cukrovka a obezita.
Je tiež potrebné dodať, že farbivá (antokyaníny) nachádzajúce sa medzi flavonoidmi, ktoré dodávajú zelenine a ovociu tmavú farbu (červenú, fialovú alebo modrú), majú účinky protinádorové a farbivá z kukurice prevyšujú v tomto ohľade aj mnoho iných. Antokyaníny obsiahnuté v tejto odrode kukurice sú podľa výskumov, ktoré sa uskutočňujú v USA, jedny z najlepších na svete a sú vynikajúcou prevenciou predovšetkým proti rakovine žalúdka a hrubého čreva.
Maiz morado reguluje krvný obeh a tlak, chráni cievny systém pred poškodením, zlepšuje mikrocirkuláciu krvi, redukuje hladinu cholesterolu, znižuje riziko srdcového infarktu, vyživuje mozgové bunky a podporuje jeho správnu činnosť. Maiz morado uľahčuje regeneráciu tkanív, napomáha tvorbe kolagénu a chráni organizmus pred bakteriálnymi a vírusovými infekciami a pred plesňami.
Maiz morado pôsobí taktiež aj ako „vnútorná kozmetika". Podporuje rast a krásu vlasov a nechtov, potlačuje vrásky a zabraňuje ich vzniku, spomaľuje starnutie pokožky a dáva jej svieži, mladistvý vzhľad. Maiz morado významne podporuje činnosť nervovej sústavy.
Fialová kukurica je cenená aj pre svoje schopnosti zvýšenia ostrosti videnia a zlepšenia nočného videnia. Veľmi nápomocná je pri obezite, podporuje trávenie a znižuje vstrebávanie sacharidov, bielkovín a lipidov.
PRE INFORMÁCIU CITUJEME ZO ZÁVEROV NIEKTORÝCH VEDECKÝCH VÝSKUMOV:
Štúdia, ktorá bola prevedená na lekárskej fakulte University of Nagoya (Japonsko, prof. T. Shirai Shirai), preukázala, že obsiahnuté látky bránia vzniku rakoviny hrubého čreva.
Podľa Dr. Huga Malaspina z Limy v Peru, fialová kukurica podporuje regeneráciu tkanív, bráni vzniku kardiovaskulárnych ochorení, spomaľuje degeneratívne procesy, zvyšuje prietok krvi a pôsobí proti vzniku vrások.
Nedávne klinické štúdie v Japonsku uverejnené v časopise Biophysical Research Communications dokázali, že fialová kukurica (Zea mays L.) sa môže stať veľkým spojencom v boji proti diabetu a obezite. V roku 2008 výskumný tým z japonskej University Doshisha, Kjóto, objavil, že extrakt z fialovej kukurice zvyšuje aktivitu génu, ktorý reguluje funkciu tukových buniek. Obezita a diabetes sú veľkými zápormi tohto storočia a vlastnosti fialovej kukurice nám dávajú nové nádeje v oblasti prevencie.
Podľa štúdie uverejnenej v časopise Nutraceuticals World, je extrakt z fialovej kukurice ako jeden z najsilnejších antioxidantov, dobrým inhibítorom cholesterolu, chráni očné sietnice a povzbudzuje krvný obeh.
Už len samotné vymenovanie informácií o Violet maiz odôvodňuje potrebu jej zaradenia do každodennej stravy, k zaisteniu ochrany a posilneniu organizmu.
Maiz morado – dôležitý v prevencii, je neoceniteľný aj pri už existujúcom ochorení, pri akýchkoľvek zápaloch a infekciách, a ako cieľavedomá podpora klasickej liečby.
ODPORÚČA SA PRI:
• Zvýšenej hladine cholesterolu
• Obehových problémoch
• Nedostatočnom prekrvení mozgu
• Zvýšenej lámavosti krvných kapilár
• Všetkých zápaloch, bakteriálnych a vírusových infekciách
• Problémoch so spojivovými tkanivami a pri nedostatku kolagénu
• Zrakových problémoch, obzvlášť pri šeroslepote a zhoršenej ostrosti videnia
• Nádorových ochoreniach
• Artróze
• Cukrovke
• Obezite
• Anémii
• Vysokom krvnom tlaku
• Proti stresu
• K posilneniu nervovej sústavy
• Proti predčasnému starnutiu
• Pri tráviacich problémoch
DLHODOBÝM UŽÍVANÍM VIOLET AO SI ZAISTÍME OCHRANU A POSILNENIE ORGANIZMU A SPOMALENIE PROCESU STARNUTIA.
text je použitý s dovolením Uncaria ČR, s.r.o.
Upozornenie: Všetky informácie a skutočnosti uvedené v článku slúžia výlučne pre informáciu a poučenie, nenahradzujú akúkoľvek liečbu predpísanú lekárom.
Zaujímavé stránky a články: MAIZ MORADO – FIALOVÁ KUKURICA