CUKOR je najnebezpečnejšou drogou našej doby, tvrdia viacerí odborníci. Tiež ste závislí od sladkej chuti?

Priemysel úmyselne vyrába potraviny s nadbytkom cukrov, tým ovplyvňuje psychiku ľudí a buduje u nich závislosť.
Sladká chuť vám v mozgu aktivuje centrum slasti a uvoľňuje hormón šťastia. Avšak cukor má aj temné stránky. V nadmernom množstve je to BIELY JED, ktorý ničí váš organizmus.
Čo spôsobuje, keď ho jete priveľa, ako sa závislosti zbaviť?
Nutričný odborníci i lekári dvíhajú výstražný prst nad konzumáciou cukru a jeho nebezpečným vplyvom na zdravie človeka.
ČO ROBÍ BIELY JED S VAŠÍM ORGANIZMOM?
OSLABUJE imunitu a vyživuje rakovinové nádory, má na svedomí epidémiu obezity, problémy so zubami, cukrovku, srdcovo-cievne choroby či osteoporózu.
ZVYŠUJE hladinu kyseliny močovej, a tým spôsobuje dnu, ktorú sprevádzajú kardiovaskulárne ochorenia, vysoký krvný tlak a obezita (tieto ochorenia idú ruka v ruke).
PREKYSLUJE organizmus, na to je cukor doslova expert. Už štvrtina čajovej lyžičky spustí vysokú produkciu kyseliny v žalúdku. Takto prispieva aj k vzniku žalúdočných vredov.
PODPORUJE výskyt plesní – kvasinka Candida tvorí 10 – 15 % črevnej flóry. Nadmerný príjem cukru spôsobí jej premnoženie. Začne produkovať toxíny a zaplaví nimi celý organizmus, následne spôsobuje gynekologické zápaly, poruchy trávenia, únavu, depresie, zápaly močového ústrojenstva, plesňové ochorenia.
SVOJU ZÁVISLOSŤ OVERÍTE RÝCHLYM TESTOM
Doprajte si 14 dní sugar free life – život bez cukru. Pre tých, čo milujú sladké, sa abstinenčné príznaky dostavia veľmi rýchlo. Budete prekvapení, ako vaše telo zareaguje. Ak chcete zistiť, či konzumujete priveľa fruktózy, nechajte si odmerať hladinu kyseliny močovej. Jej zvýšené hodnoty sú výstrahou signalizujúcou, žeby ste mali prejsť na zdravšie formy sladkej chuti.
KEĎ SLADKÉ, TAK S ROZUMOM – maškrtiť sa dá aj zdravo.
Cukor sa v tenkom čreve štiepi na glukózu (je zdroj energie buniek) a fruktózu (zaťažuje pečeň, jej nadbytok sa ukladá do tuku). Nebezpečnú fruktózu obsahuje trstinový cukor, repný cukor, melasa, prírodný trstinový cukor s obsahom melasy. Takmer všetky sladené nápoje, kečupy, dresingy, sladkosti majú jej vysoký obsah.
Repný cukor (teda biely) silne prekysľuje organizmus. Rafináciou (priemyselným spracovaním) je zbavený všetkých vitamínov a minerálov.
Hnedý cukor – jeho jediný rozdiel je v tom, že nie je rafinovaný, takže obsahuje vitamíny, inak má rovnaký efekt ako biely.
Úplne obmedzenie cukru je nereálne a nezdravé. Telo cukor potrebuje ako životne dôležitú zložku na správnu funkciu mozgu a ako zdroj energie buniek.
FAVORITI PRÍRODNÉHO SLADENIA sú jačmenný slad, stevia, sirup pšeničný a kukuričný, sirup ryžový, agávový, datľový, javorový, kokosový cukor.
Sú to 100% prírodné sladidlá. Majú príjemnú chuť, obsahujú množstvo vitamínov a minerálov. Nielenže osladia váš život, ale blahodarne pôsobia na organizmus. Sú vhodné na pečenie a varenie.
Zdravý životný štýl vedie k prevencii a ochrane organizmu pred civilizačnými ochoreniami. Nepodceňujte túto skutočnosť. Veríme, že sme vám ujasnili negatívne účinky cukru a obľúbite si sladkú chuť jeho zdravých konkurentov.
Ďalšie zaujímavé články, ktoré by vás tiež mohli zaujímať 
Najčítanejšie články
Zelené potraviny majú cenu zlata
Odľahčite vašu pečeň od toxínov
Vieme, ako poraziť jojo efekt, inšpirujte sa
Huby nesmrteľnosti, poznáte ich liečivé účinky?
Poznáte zloženie vašej kozmetiky? Na toto si dajte pozor!